Packa smart inför resan: 16 superhacks

Packa smart inför resan: 16 superhacks
packa smart inför resan

Det spelar ingen roll om du bara ska iväg över helgen eller på en 6 månaders backpackingresa. Att packa smart inför resan kan spara dig huvudvärken att behöva betala dyrt för att checka in extra väskor på flyget samtidigt som du undviker risken att din väska tappas bort av flygbolaget.

Om du följer dessa tips kommer du gå runt lättare än någonsin på din destination samtidigt som du har med dig allt du behöver. 

1. Var ärlig mot dig själv

Hur många gånger har du inte åkt iväg och upptäckt att du bara behövt en bråkdel av det du packat ner. Det är en situation de flesta av oss någon gång varit i och det är svårt att inte fylla väskan till gränsen och inte ta med sakerna som du ”kanske” skulle behöva om scenario x eller y inträffade. 

Det är dock viktigt att vara ärlig med dig själv och endast ta med det som du verkligen behöver för just din resa. Skippa det du är osäker på om du behöver, det finns trots allt affärer utomlands också. Skillnaden i hur behaglig resan blir är stor.

2. Spara plats för souvenirer

Om du är någon som älskar souvenirer så kan det vara bra att lämna lite extra plats i väskan så att du inte behöver vara begränsad av platsen i din resväska när du väljer vad du vill köpa med dig hem. Oroa dig inte, om du följer föregående tips så kommer detta inte vara ett problem för dig och du kan shoppa loss i lugn och ro. 

3. Om du vill packa smart inför resan – vik dina kläder rätt och spar viktig plats

Det finns sätt att spara mer plats än du tror genom att vika dina kläder rätt. Det är en användbar skill att lära sig som sparar dig pengar och mer plats i väskan. Kolla denna korta video nedanför och lär dig hur du verkligen kan packa smart inför resan. Detta tricket fungerar med alla plagg.  

4. Använd Packing Cubes och spara plats

Att använda packing cubes är ett av de bästa verktygen du kan använda dig av för att spara plats i väskan. Din packning tar genast mindre plats och du får plats med mer i samma utrymme. För ett par riktigt bra packing cubes som sparar dig bra med plats i väskan rekommenderar jag dig att besöka den här länken.

 5. Lämna aldrig viktiga saker i incheckat baggage

Om du trots allt inte har möjlighet att bara ta med dig handbagage på flyget så bör du se till att förvara alla viktiga saker som t.ex pass, bankkort och mobil på ett säkert ställe som är med dig hela tiden. Om flygbolaget skulle tappa bort ditt bagage så har du i alla fall det viktigaste för att klara dig kvar.

6. Skaffa dig ett fannypack 

Om du tycker att fannypack eller midjeväskor ser löjliga ut så har du kanske rätt. De är dock otroligt praktiska när du reser eftersom du kan förvara pass, boardingpass, pengar och annat viktigt så att du slipper gräva i resväskan när du står vid gaten och desperat letar efter ditt pass. Beroende på dess storlek så kan du också gömma den under kläderna, vilket gör det näst intill omöjligt för ficktjuvar att förstöra din resa.  

7. Kom ihåg: 100 ml

Du vet nog redan att de flesta flygbolag endast tillåter vätskor i små flaskor på 100 ml i ditt handbagage. Du kan dock ofta ha med dig upp till 10 st av dessa flaskor fyllda med olika sorters vätskor. Skaffa dig några av dessa användbara flaskor och fyll dem med shampoo, tvål och andra nödvändigheter så behöver du aldrig se dina produkter slängas framför ögonen på dig igen.

8. Använd en påse till dina skor

Om du har skor i ditt bagage så kan det vara bra att packa ner dem i en plastpåse så att dina kläder inte blir smutsiga. 

9. Ta med en tygpåse

Om du planerar att handla mat på din resa så är det guld värt att ha en egen tygpåse. Detta gör att du slipper samla på dig en massa plastpåsar som du sedan slänger. Du gör också en tjänst för miljön och karma poäng till dig. 

10. Få inte böter i onödan

Det är alltid bra att kolla upp vilka mått och vikter som gäller för bagaget på just ditt flygbolag. Ha koll och undvik att få en dålig start på resan. Här hittar du gränserna för en rad olika bolag.

11. Om du tappar bort bagaget 

Om bagaget skulle försvinna kostar det inte mycket att sätta på två lappar med din information, en på insidan av väskan och en på utsidan. Detta ökar dina chanser till att få tillbaka dina tillhörigheter om du skulle ha otur. En bra investering helt enkelt.

 

12. Packa smart inför resan med en snabbtorkande handduk

En snabbtorkande handduk är en game-changer, verkligen. Det gör att du kan packa smart inför resan på en helt ny nivå. Du spar plats i väskan eftersom de är betydligt tunnare än en vanlig handduk samtidigt som du har en handduk som torkar mycket fortare. Ta reda på vilka som är de bästa resehanddukarna genom att klicka här.

13. Resekläderna – viktigare än du tror 

Det är alltid viktigt att ha bekväma skor och kläder när du reser, speciellt om du reser långt. Ha gärna flera lager på dig, t.ex t-shirt och något tjockare över. Detta är viktigt eftersom temperaturerna ofta skiftar väldigt fort när man reser, t.ex från flygplatsen till flygplanet. Ha gärna på dig något med bra fickor så att du kan ha det mest nödvändiga tillgängligt hela tiden. 

14. Öronproppar är en game-changer

Öronproppar kan vara otroligt användbara i många situationer, t.ex om du har en skrikande bebis bredvid dig under resan samtidigt som du vill sova.

15. Packa i ordning 

Packa i ordning – dvs lägg inte passet som du kommer behöva vid gaten längst ner i resväskan. Lägg underst det du tror att du kommer behöva senare under resan och överst det du kommer behöva under resans gång eller när du kommer fram. 

16. Gör en bra packlista

En bra packlista är nödvändigt om du ska lyckas packa smart inför resan. Skriv först ner allt som du tror att du behöver för din resa. Sedan tar du en paus och sedan efter en stund kollar du på listan igen. Ställ dig frågan: behöver jag verkligen allt detta? Ta bort det du inte behöver. Om du behöver inspiration för saker som du kan behöva för din resa, kolla här

Om du följer några av dessa tips så är du på god väg att packa smart inför resan. 

Lämna ett svar

Stäng meny