Att Välja Ryggsäck 2020 – Den Ultimata Guiden

Att Välja Ryggsäck 2020 – Den Ultimata Guiden

En ryggsäck är något som de flesta av oss använder dagligen. Det är något som låter oss ta med oss exakt vad vi behöver, oavsett om det är på väg till skolan, gymmet eller jobbet eller på vandringen eller resan. 

En bra ryggsäck är praktisk, bekväm och gör att du kan förvara vad du behöver ha med dig på ett organiserat och lättillgängligt sätt. En annan viktig egenskap är hållbarhet och en konstruktion i slitstarkt material. 

Här har vi listat de bästa ryggsäckarna med dessa viktiga egenskaper i åtanke. Vi har inkluderat alternativ för barn, dam och herr så att du kan göra ett så bra val som möjligt, oavsett vilken typ av ryggsäck du är ute efter. 

Många av väskorna vi inkluderat kan användas av både män och kvinnor. Vi har även gjort en lista med väskor anpassade specifikt för barn och dam.

För enkel navigering:

De bästa ryggsäckarna 2020

Ryggsäck för barn

Ryggsäck för dam

De bästa ryggsäckarna 2020

Här kommer listan på de ryggsäckarna 2020 baserat på funktionalitet, kvalitet, stil och användarvänlighet. Samtliga alternativ kan användas av både män och kvinnor. 

Fjällräven Kånken

Bästa ryggsäcken för mångsidighet

Pris: 995:-

Fjällräven Kånken

Fjällräven Kånken är en tidlös klassiker som finns tillgänglig i de flesta möjliga färger. Det är också en av världens mest populära ryggsäckar som egentligen inte behöver någon presentation.

Med sin 16 liters packvolym, slitstarka konstruktion i vinylontyg som står emot både vatten och smuts utan problem och dess enkla och tidlösa design är det en utmärkt ryggsäck som passar för en mängd olika ändamål, exempelvis på vandringen och resan eller till skolan och jobbet eller som en mångsidig vardagsryggsäck för alla dina behov. 

Ryggsäcken har ett stort huvudutrymme som öppnas med en dragkedja, två praktiska sidofack och en ficka på framsidan för småsaker som du vill ha nära till hands. 

Om du tar väl hand om din Kånken så kan det mycket väl vara den enda ryggsäcken du någonsin behöver köpa. En bättre investering är svår att göra.  

Rains Backpack

Bästa vardagsryggsäcken för stil

Pris: 749:-

Rains Backpack

Denna klassiska vardagsryggsäck från Rains passar utmärkt för dig som är ute efter något som är både praktiskt och som även är otroligt snyggt. 

Ryggsäcken är tillverkad i vattenavvisande tyg och stängs med ett stilrent lock och spänne. Utrymmesvis finns 14,3 liter, vilket är en ganska lagom storlek för en vardagsryggsäck, dock en aning liten om du behöver ha med dig saker som tar mycket plats. En liten minoritet upplever ryggsäcken som för stor, i det fallet kan mini-versionen vara ett bättre alternativ. 

Utrymmet är fördelat över ett rymligt huvudfack, en laptopficka, ett mindre invändigt fack samt en ficka på utsidan för exempelvis mobilen. En annan stor fördel är att väskans axelremmar är justerbara. 

 

Haglöfs Corker

Bästa vardagsryggsäcken för komfort

Pris: 1095:-

Haglöfs Corker Large

Haglöfs Corker är en populär ryggsäck i återvunnet tyg som passar till allt från dagsturen, gymmet och jobbet till skolan och resan. 

Det som verkligen gör att ryggsäcken står ut i mängden är dess höga komfort och användarvänlighet. Det semihårda skalet gör att ryggsäcken håller sin form även när den inte är fullpackad. Detta resulterar i att den bärs otroligt bekvämt på ryggen och aldrig sjunker ihop som andra väskor har en tendens att göra.

Ryggsäcken har 20 liters utrymme som fördelas över ett stort huvudutrymme som öppnas genom en smidig sidoöppning för förbättrad överblick över dina saker samt ett par andra praktiska fack. 

Andra utrymmen och finesser inkluderar bland annat ett skyddande fack för laptops upp till 15-tum inuti huvudutrymmet, en vadderad toppficka, nyckelhållare, stretchfickor på sidorna, konturskurna axelremmar, avtagbart höftbälte, elastiska snoddar för ytterligare förvaring och reflextryck.

Urberg Vintage

Bästa budgetalternativet

Pris: 595:-

Urberg Vintage Backpack

Denna stilrena väska med 30 liters packvolym från Outnorth’s märke, Urberg, tickar av samtliga boxar som gör en grym ryggsäck som fungerar lika bra till vardags som till dagsturen.

Tillverkad av slitstarkt, vattenavvisande material och med ett bekvämt bärsystem, rymliga utrymmen och funktionella fack är det ett svårslaget alternativ för dig som inte vill lägga en förmögenhet på en ryggsäck, men samtidigt är ute efter något som är hållbart och med utmärkt funktionalitet. 

Några av väskans utrymmen och finesser inkluderar ett fack för laptops, vadderat ryggsystem och skumvadderade EVA axelremmar för förbättrad bärkomfort. 

 

Osprey Daylite Plus

Bästa mångsidiga ryggsäcken för dagsturer

Pris: 449:-

Osprey Daylite Plus

Osprey Daylite Plus är en mycket prisvärd ryggsäck på 20 liter som passar utmärkt för de flesta olika ändamål, men som verkligen står ut i mängden när det gäller dagsturer och kortare vandringar. 

Ryggsäcken är utrustad med en mängd praktiska fack och finesser som inkluderar ett flexibelt utrymme som kan användas på två sätt; för att förvara laptopen eller ett vätskesystem. Dessutom finns ett flertal användbara utrymmen för mindre saker samt ett stort huvudutrymme. Ryggpanelen är även bra vadderad och har god ventilation.

Daylite Plus är perfekt för dig som söker en prisvärd ryggsäck för dagsturen som även fungerar utmärkt till vardags.

För fler bra alternativ, se den kompletta listan över de bästa ryggsäckarna för dagsturer.

Douchebags Hugger

Bästa ryggsäcken som carry-on på flyget

Pris: 1595:-

Douchebags Hugger

Dochebags Hugger är en stilren ryggsäck på 30L som designats att vara den ultimata reseryggsäcken att ta med på flyget, vilket i min mening är något de verkligen lyckats med.  

Kolla in den här artikeln för fler ryggsäckar som handbagage.

Ryggsäcken är hållbar och full av detaljer som förenklar resandet för den stilmedvetna resenären som är ute efter en riktig kvalitetsväska. 

Finesser inkluderar en vadderad och smidig laptopficka, ett stort huvudutrymme som öppnas likt en resväska och ett stilrent topplock för mindre saker. En annan användbar funktion är att väskan kan fästas på en del större kabinväskor. 

 

Osprey Farpoint/Farview 55

Bästa ryggsäcken för lättare backpacking och resor

Pris: 1795:-

Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 och Farview 55 (för kvinnor) är i min mening en av de bästa ryggsäckarna på marknaden för resor och backpacking. 

Det som jag gillar mest med ryggsäcken är att den kan användas som handbagage på flyget, vilket sparat mig mycket pengar genom åren. Den är egentligen några centimeter för stor för att vara tillåten som handbagage på de flesta flygbolag, men jag har tagit med den på flyg i Europa, Sydamerika, USA, Australien och Asien och aldrig haft några problem.

En annan sak som jag gillar är att den öppnas som en resväska, vilket gör det otroligt smidigt varje gång du behöver packa och packa ur. 

Farpoint och Farview består av två ryggsäckar som kan fästas ihop eller användas separat, en större ryggsäck på 40 liter med endast ett huvudutrymme och en mindre dagsryggsäck på 15 liter.

Jag använder den mindre ryggsäcken för att förvara värdefulla saker såsom pass, laptop och kamera och den större ryggsäcken för kläder och annat som tar mycket plats. Den mindre ryggsäcken har jag alltid nära till hands när jag reser och den fungerar även utmärkt för dagsturer på resan eller som vardagsryggsäck hemma. 

Se min kompletta recension av Osprey Farpoint 55 för mer information och synpunkter. 

The North Face Borealis

Bästa större vardagsryggsäcken

Pris: 738:-

The North Face Borealis

Med över 300 toppbetyg på Amazon är The North Face Borealis en mycket populär och uppskattad väska som har allt som en bra vardagsryggsäck bör ha.

Detta inkluderar en stilren design, en rymlig packvolym på 29 liter, ett bekvämt och ventilerat bärsystem och gott om praktiska fack. Den är väldigt mångsidig och passar till allt från skolan och jobbet till resan och dagsturen. 

Tack vare anatomiskt formade och vadderade axelremmar och den vadderade ryggpanelen ger ryggsäcken utmärkt support och stabilitet genom hela dagen. 

Utrymmesvis finns ett stort huvudfack med ett separat utrymme för laptops av olika storlekar (upp till 15-tum), ett praktiskt utrymme på framsidan med gott om plats för småsaker såsom nycklar, pennor och annat, samt stretchfickor på sidorna för vattenflaskan och annat du behöver ha enkel åtkomst till under dagen. 

Dessutom är ryggsäcken kompatibel med vätskesystem och har elastiska snoddar på framsidan för ytterligare förvaring.

Allt som allt är detta en väldigt mångsidig ryggsäck som erbjuder utmärkt komfort och möjligheter att förvara dina tillhörigheter på ett välorganiserat sätt. En annan stor fördel är dess väldigt lagom packvolym på 29 liter. 

 

De bästa ryggsäckarna för barn

En bra ryggsäck för barn bör vara av starkt material, ha praktiska fack och utrymmen, men även se bra ut. Det är också viktigt att gott om reflexdetaljer finns för barnets säkerhet. 

Här kommer listan på de ryggsäckarna baserat på dessa kriterier.

Fjällräven Kånken Mini

Bästa ryggsäcken för barn

Pris: 895:-

Fjällräven Mini Kånken

Den tidlösa klassikern Fjällräven i litet format anpassad för att passa både barn och vuxna som vill ha en lite mindre och smidigare ryggsäck. Väskan finns tillgänglig i en stor mängd olika färger.

Kånken Mini är perfekt som vardagsryggsäck för ditt barn och fungerar utmärkt för bland annat utflykter i skogen och för förskolans och skolans alla nödvändigheter. Den är utrustad med ett uttagbart sittunderlag och reflexen i logon gör det till en säker ryggsäck för ditt barn.

Axelremmarna kan justeras för att passa både barn och vuxna av olika storlekar. Kombinerat med det slitstarka, vattentäta materialet som klarar av både smuts och tuff hantering och den tidlösa designen är detta en ryggsäck som ditt barn kan använda genom hela livet om den tas hand om väl.

 

Även då denna väska har ett lite högre pris än många andra barnryggsäckar är det definitivt en smart och logisk investering ur ett ekonomiskt perspektiv och du gör även miljön en stor tjänst. Detta gör det till ett otroligt prisvärd val med en låg kostnad i det långa loppet.

Eftersom detta är en ryggsäck som ditt barn kan använda från förskolan till vuxenlivet behöver du inte köpa en ny varje gång ditt barn växer från den förra. Ett väldigt smart val helt enkelt.

Bergans Nordkapp Junior 18L

Mångsidig ryggsäck för barn 5-9 år

Pris: 395:-

Bergans Nordkapp Jr 18L

Denna populära, funktionella ryggsäck från norska Bergans passar barn 5-9 år och har en genomtänkt och praktisk design som gör det till ett utmärkt alternativ till allt från skolan, vandringen och skogsutflykten. 

Med en konstruktion i slitstarkt, tvättbart material, ett flertal smarta utrymmen, kompressionsremmar, vadderad ryggpanel och rikligt med reflexdetaljer som lyser i mörkret är detta en praktisk, säker och bekväm ryggsäck för ditt barns alla äventyr. 

Ryggsäckens utrymmen inkluderar sidofack för vattenflaska, fast topplock med ficka samt huvudutrymmet. Samtliga spännen och remmar är designade att enkelt kunna hanteras av barn. 

Ryggsäcken finns i både 12- och 18 liters packvolym.  

Bergans 2GO 32L

Bästa barnryggsäcken för skolan

Pris: 669:-

Bergans 2GO 32L

Denna snygga och praktiska ryggsäck från norska Bergans är en utmärkt skolväska för barn från runt 7 år. Ryggpanelen kan justeras för att passa barn av olika storlekar, vilket betyder att ryggsäcken kan användas under en längre tid jämfört med andra väskor som barn snabbt växer från.

Ryggpanelen fördelar även vikten jämnt över hela ryggen för ultimat bärkomfort. För en skolväska är detta extra viktigt då saker såsom idrottskläder, laptop, böcker och annat behöver få plats och kunna bäras av ditt barn på ett bekvämt sätt som inte skadar ryggen. 

Väskan är full med smarta finesser och fack och är bland annat utrustad med ett utrymme för laptop, ett flertal praktiska sidofack, fäste för nycklar, utrymme för regnjacka, bärhandtag, reflexdetaljer och avtagbart höftbälte för optimal komfort och organisation till och från skolan. 

 

Deuter Fox 40

Bästa ryggsäcken för vandring & camping för barn

Pris: 1077:-

Deuter Fox 40

Deuter Fox 40 är en fantastisk ryggsäck för vandring och camping som designats med samma funktionalitet och finesser som Deuters vandringsryggsäckar för vuxna, men anpassad för barn och unga. En stor fördel är den justerbara ryggpanelen som låter ditt barn växa med ryggsäcken. 

Ryggsäcken är fullproppad med praktiska fack och finesser för hög komfort och funktionalitet på vandringsleden. Den justerbara ryggpanelen är bekvämt vadderad och har utmärkt ventilation. Det mjuka höftbältet ger ökad stabilitet och gör att ryggsäcken följer med i rörelsen när du vandrar.

Det rymliga huvudutrymmet har gott om plats för nödvändig utrustning för en övernattning eller en lättare flerdagarstur. De externa, praktiska sidofacken gör det möjligt att förvara saker som snacks, keps, vatten och solskydd för enkel åtkomst. 

Det separata utrymmet i botten av väskan är perfekt för förvaring av sovsäck, smutsiga kläder och annat. Ryggsäcken är även kompatibel med vätskesystem. 

Deuter Fox är en utmärkt vandringsryggsäck för barn som erbjuder samma funktionalitet och finesser som du kan förvänta dig från någon av Deuters kvalitetsväskor för vuxna. Ryggsäcken finns tillgänglig i både 30 och 40 liter.

 

De bästa ryggsäckarna för dam

Här har vi listat de bästa ryggsäckarna som är designade specifikt för dam. Dessa väskor är noga utvalda med hållbarhet, funktionalitet och stil i åtanke. 

The North Face Women's Jester

Bästa damryggsäcken för skolan & universitetet

Pris: 745:-

The North Face Women's Jester

Med över 250 toppbetyg på Amazon är detta en mycket populär och uppskattad ryggsäck för dam från The North Face, nu uppdaterad och bättre än någonsin. 

Ryggsäcken är rymlig nog för allt du behöver ha med dig till skolan eller universitetet. Samtidigt är den bekväm och full av funktionella och praktiska fack och finesser för att förvara dina saker på ett så organiserat sätt som möjligt. 

Den är även utrustad med en axelrem specifikt för kvinnor så att du kan bära ryggsäcken extra bekvämt genom din dag. 

Ryggsäckens utrymmen består utav ett rymligt huvudfack som är perfekt för böcker och annat som tar mycket plats, ett stort, vadderat datorfack, ett utvändigt fack som är perfekt för en tablet och två sidofack för vattenflaskan och annat som du behöver ha lättillgängligt. 

Ryggpanelen är även väl vadderad och har god ventilation. Om inte allt detta vore nog så är ryggsäcken även utrustad med reflexdetaljer, bärhandtag och visselpipa för ökad säkerhet genom dagen. 

 

Osprey Aura

Bästa damryggsäcken för backpacking & vandring

Pris: 2295:-

Osprey Aura 50

Osprey Aura är förmodligen en av de mest mångsidiga ryggsäckarna på marknaden som passar utmärkt för både backpacking-resan och flerdagarsvandringen. 

För fler bra alternativ, se denna kompletta guide som förklarar hur du väljer vandringsryggsäck.

Även då Aura har ett högre pris än den genomsnittliga ryggsäcken är den väl värt sin investering på grund av sin överlägsna kvalitet, otroliga funktionalitet, mångsidighet och sin genomtänka design. Detta är en ryggsäck som du kan använda under många år framöver, om inte hela livet. 

Alla ryggsäckar från Osprey är även täckta av Osprey’s livstidsgaranti, vilket betyder att du kan räkna med förstklassig hjälp om något mot förmodan skulle hända med din ryggsäck som inte är resultatet av normalt slitage. 

Aura kommer i två modeller, 50- och 65L. Båda modellerna är anpassade för kvinnor och kommer med det fantastiska, välventilerade AntiGravity bärsystemet som gör det möjligt att på ett bekvämt sätt bära tung packning under många timmar.  

Ryggsäcken har dessutom alla finesser som du kan tänkas behöva för din vandring och backpacking-resa. Detta inkluderar: 

  • Justerbar rygglängd
  • Justerbart höftbälte med fickor
  • Innovativa kompressionsremmar för optimalt stöd
  • Integrerat regnskydd
  • Bottenfack för sovsäck eller smutsiga kläder
  • Flera stretchfickor
  • Vadderade axelremmar
  • Avtagbart topplock 

Jag hoppas att denna guide hjälpt dig i valet efter den perfekta ryggsäcken. Har du själv använt någon av väskorna i listan? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker. 

Lämna ett svar

Stäng meny