Ryggsäckstest: Osprey Farpoint 55 Efter 6 Månader i Sydamerika

Ryggsäckstest: Osprey Farpoint 55 Efter 6 Månader i Sydamerika

Pris: 1795:- (Outnorth.se)
Vikt: 1770 g
Packvolym: 55 liter

Osprey Farpoint 55 är ryggsäcken som tog mitt pick och pack genom Costa Rica, Panama, Colombia och Ecuador under en 6 månader lång backpackingresa. Ryggsäcken testades nästan dagligen till sitt yttersta med tuff hantering på lokala bussar, vandringar och daglig användning. Den fick hänga med på allt från utflykter och stranddagar till djungeläventyr och vulkaner.

Ryggsäcken överlevde utmärkt och kom hem i stort sätt samma skick som när jag köpte den.

Ryggsäckstest Osprey Farpoint 55

På resan märkte jag att jag var långt ifrån den enda backpackaren med en Farpoint 55, de visade sig vara otroligt populära. Efter att ha rest runt med väskan några veckor förstod jag varför. Ryggsäcken är designad för mångsidigt resande och det var verkligen ett rent nöje att resa med den. Priset är också väldigt rimligt för en backpacker med en tight budget.

Vad jag gillade

Perfekt storlek

Ryggsäcken kommer i två storlekar: M/L och S/M. Jag är 1,93 cm lång och en M/L passade mig perfekt. Ryggsäcken har runt 55 liter i packvolym för båda storlekarna, dock ett par liter mindre för S/M.

För mig var väskans storlek perfekt. Den var stor nog att få plats med alla mina saker inklusive kamera, yogamatta, vandringsskor samt tillbehör för surfing. Samtidigt var den liten och smidig nog att kunna tas med på lokala bussar, taxi och till och med som handbagage på en del flyg.

Två ryggsäckar i en

Ryggsäckstest Osprey Farpoint 55

Farpoint 55 är egentligen en 40 liter ryggsäck kombinerat med en mindre ryggsäck på 15 liter för dagsturer. Det går att fästa fast väskorna i varandra med ett blixtlås eller använda väskorna var för sig. Detta är en funktion som du antingen älskar eller hatar. Jag upplevde det väldigt praktiskt att kunna använda dagsryggsäcken för utflykter och vandringar när jag inte behövde ha med mig resten av min packning.

På resor var det smidigt att kunna ha med mig dagsryggsäcken med sakerna som jag absolut inte ville förlora samtidigt som jag kunde lägga undan huvudväskan i bagageutrymmet.

Öppnas som en resväska

Ryggsäckstest Osprey Farpoint 55

Huvudryggsäckens stora utrymme öppnas som en resväska, dvs runt framsidan. Detta gör att du slipper ta ut all din packning varje gång du behöver något långt ner i väskan. Jag upplevde denna funktion väldigt användbar vid packning samt uppackning.

Bekvämt bärsystem

Ryggsäckstest Osprey Farpoint 55

Ryggsäcken var förvånansvärt bekväm att bära även under långa perioder. Med både höft- och bröstbälte distribueras vikten jämnt över ryggen.

Genomtänkta funktioner

Ryggsäcken har en rad genomtänkta funktioner. Något som jag verkligen gillar är att huvudryggsäckens bärremmar kan gömmas undan när de inte används. Detta gör att ryggsäcken tar upp mindre plats vid transport och förvaring samt att bärsystemet inte slits i onödan.

Ryggsäckstest Osprey Farpoint 55

Huvudryggsäcken har ett enda stort utrymme på 40 liter med kompressionsremmar och en avlång ficka i locket. Båda ryggsäckarnas blixtlås går att låsa med hänglås för säkert resande.

Om du reser med en laptop så kommer du uppskatta det vadderade utrymmet i dagsryggsäcken. Den har även smarta fack i olika storlekar för småsaker samt plats på utsidan för vattenflaska.

Ryggsäckstest Osprey Farpoint 55

Vad som kunde varit bättre

Det är svårt att hitta svagheter med Farpoint 55. Dock hade jag uppskattat en något förbättrad ryggventilation på dagsryggsäcken för vandringar i högre temperaturer.

Ett inbyggt regnskydd hade också varit trevligt att ha med. En annan sak jag märkte var att vikten distribueras något ojämnt när väskorna bärs tillsammans. Detta var inget jag störde mig på då jag för det mesta bar dagsryggsäcken på framsidan då jag förvarade mina värdesaker där.

Sammanfattning

Kort och gott kunde jag inte ha bett om än bättre ryggsäck för resan. För mig var det den perfekta storleken för att kunna ta mig från A till B på ett smidigt sätt. Eftersom jag tog med mig den som handbagage på ett flertal flyg tjänade jag säkert in ryggsäckens pris bara i bagagekostnader jag inte behövde betala. Jag kommer utan tvekan att fortsätta använda ryggsäcken på kommande backpackingresor!

Lämna ett svar

Stäng meny