Costa Rica Prisläge 2020 – Så Mycket Spenderade Vi

Costa Rica Prisläge 2020 – Så Mycket Spenderade Vi

Costa Ricas prisläge är högt och landet är utan tvekan det dyraste i hela Central Amerika. Orsaken är bland annat att landet länge varit en väldigt populär turistdestination för rika amerikanska pensionärer som drivit upp priserna genom åren. Landet är otroligt anpassat för turism och priserna för aktiviteter såsom zip-lining, att besöka nationalparker och guidade turer är anpassade för de som helt enkelt har pengar att spendera. På grund av detta skippar en hel del budget backpackers landet helt och hållet och väljer istället billigare alternativ som t.ex grannlandet Nicaragua. 

Som jag ser det så får du betala mer för att resa i Costa Rica men du får även tillbaka väldigt mycket. Du får en högre säkerhet jämfört med andra billigare länder. Naturen är oslagbar, du har chansen att se djur som du inte har möjlighet att se på andra platser och det finns ett stort miljömedvetande hos folket. Maten är god och människorna fantastiska. Pura vida!

Hur mycket spenderade vi?

Vi var i Costa Rica 22 dagar och spenderade totalt 8384 kr per person. Detta inkluderade boende, mat, aktiviteter, transport och oväntade kostnader. Dagskostnaden blev 381 kr. 

Boende: 2860:-
Mat: 2740:-
Transport: 661:-
Aktiviteter: 705:-
Vatten: 180:-
Oväntade kostnader
: 638:-


Hur bodde vi?

Vi bodde nästan alltid i privat rum på hostels, Airbnb och vandrarhem. Vi betalade mellan 11 och 18 USD per person/natt, det vanligaste var runt 15 USD/person. 

Vad åt vi?

Vi lagade för det mesta vår egen mat där vi bodde. De flesta dagar åt vi även någon måltid ute. På de flesta ställen får du räkna med 6 – 12 USD för en måltid, vilket inte skiljer särskilt mycket från Sverige. 

Hur reste vi?

Vi reste för det allra mesta med buss som är det vanligaste och billigaste sättet att ta sig runt i landet. Ibland hände det att vi tog en taxi när det inte gick bussar eller när det var sent på kvällen. 

Vilka aktiviteter gjorde vi?

De aktiviteter vi gjorde var att besöka olika nationalparker, vattenfall och hyra surfbrädor. Ett besök i en nationalpark kostar dig 15 USD och om du vill besöka ett vattenfall får du räkna med 5 – 15 USD. Att hyra en surfbräda kostar dig runt 10 – 20 USD för 1-2 timmar. 

Kunde vi gjort det billigare?

Ja, utan tvekan. Vi hade kunnat bo i delade rum på budget hostels för 10 USD/natt, tältat eller använt Couchsurfing. Vi hade kunnat äta den billigaste maten och alltid lagat den själva och vi kunde ha skippat att besöka nationalparker och göra aktiviteter. Hur rolig hade då resan varit? Utan tvekan hade vi inte haft en lika bra och minnesvärd upplevelse om vi försökt resa så billigt som möjligt. Även då Costa Ricas prisläge är högt så är det ett otroligt värt land att besöka då det finns mycket roligt att göra och uppleva. För att få ut så mycket som möjligt av din resa är det viktigt att ta reda på så mycket du bara kan innan du åker. Kolla gärna in fler av våra artiklar om Costa Rica här

Lämna ett svar

Stäng meny