7 Anledningar Varför Du Behöver Besöka Costa Rica

7 Anledningar Varför Du Behöver Besöka Costa Rica

Det finns många anledningar att planera en resa till Costa Rica men om du känner att vackra paradisstränder, en fantastisk matkultur, härliga människor och häpnadsväckande natur inte låter som någonting för dig, så gör du bättra i att stanna hemma. Annars kan du snart vara på väg till en av de grönaste, mest miljömedvetna och lyckligaste platserna i världen: Costa Rica.

Costa Rica är känt som ”pura vida” landet, vilket kan översättas till någonting likt ”rent liv” eller ”enkelt liv”. Frasen är som en symbol för landet och används bland annat som hälsningsfras, alltid med ett stort leende. Du kommer inte att förstå dess fulla innebörd förrän du besökt Costa Rica. Det är en känsla, en livsstil, en attityd och det är lycka.

Costa Rica är ett land där du finner skönhet och äventyr runt varje hörn. Från djupa djungler till vackra stränder har Costa Rica någonting för alla, det är ett land du bara inte får missa. För dig jag inte övertygat än, här kommer listan med 7 anledningar att besöka Costa Rica.


1. Säkerhet

Costa Rica var det första landet i världen som 1948 avskaffade sin militär. Med en stark politisk stabilitet är Costa Rica ett av de säkraste länderna i hela Latin Amerika och det är ett land som är otroligt populärt även hos barnfamiljer, vilket säger någonting om säkerheten i landet.

2. Biodiversitet

7 anledningar att besöka costa rica

Costa Rica är ett av de länder med störst biologisk mångfald i världen. Det är otroligt att detta lilla land som endast tar upp 0,3% av jordens yta, är hem åt 5% av den biologiska mångfalden.

Här har du möjlighet att se allt från valar och krokodiler till apor och sengångare. Om du är intresserad av natur och djur så finns det ingenting som slår Costa Rica.

Landet är väl medvetet om att deras rika biologiska mångfald är unikt och något som måste bevaras på bästa sätt. Därför skyddar de din biodiversitet genom lagar och ett hållbart levnadssätt. Costa Rica har som mål att vara koldioxid neutralt år 2021 och landet var även ett av de första som införde hållbar turism. Du kan vara säker på att pengarna du spenderar kommer till nytta och hjälper kommande generationer att fortsätta vara en förebild när det gäller hållbarhet och miljömedvetande.

3. Klimatet

När det är som kallast och mörkast i Sverige (januari – april) är det sommar i Costa Rica. Då är det i regel perfekt väder hela tiden med liten risk för regn. Med en medeltemperaturen mellan 21 och 27 grader är det en perfekt destination för dig som vill fly den svenska vintern.

4. Det är omöjligt att bli uttråkad

7 anledningar att besöka costa rica

Är du sugen på lite äventyr? Prova på Central Amerikas längsta zip-line eller upptäck Monteverdes fantastiska molnregnskog.

Gillar du att vandra? Vandra upp för någon av landets vulkaner eller besök någon av landets många fantastiska nationalparker.

Intresserad av kaffe? Besök någon av landets kaffeodlingar och lär dig allt som går att lära sig om denna härliga dryck.

Vill du se vattenfall och heta källor? Ett besök i den charmiga byn La Fortuna kommer att ge dig möjligheten att uppleva detta och mycket mer.

Oavsett vad du vill göra så kommer du inte bli uttråkad i Costa Rica.

5. Livsstilen

När du kommer till Costa Rica så kommer du märka att människorna tar ”pura vida” livsstilen på allvar. Här lever man långsammare och mer avslappnat än hemma i Sverige och stressar inte upp sig i onödan. Människorna har alltid tid för konversation och att visa dig det bästa deras land har att erbjuda. Det är inte konstigt att Costa Rica utsetts till världens lyckligaste land.

6. Stränderna

Med kust både på karibiska och stilla havssidan har Costa Rica stränder som kan tillfredsställa även den mest kräsne strandälskaren. Här hittar du stränder med svart vulkansand omringade av djungel och orörda paradisstränder med kristallklart vatten och vit sand. Om din grej är strandaktiviteter eller att bara ta det lugnt på stranden så kommer du inte bli besviken.

7. God mat

Tack vare solen som nästan alltid skiner och regnet som faller under regnperioden smakar det som odlas i landet fantastiskt. Här har du möjlighet att smaka de godaste frukterna du kan föreställa dig och om du känner dig lite äventyrlig kan du även prova på de många exotiska och ovanliga frukterna som landet har att erbjuda.

Landets matkultur är till stor del baserad på ris, bönor och kokbanan. Du får inte missa ”gallo pinto”, en typisk frukost som består av ris, bönor, koriander och lök serverad med ost, tortilla och ägg. Det kanske låter som en väldigt simpel maträtt, men sättet den lagas på och blandningen av ingredienserna gör det till en fantastiskt god maträtt.

Lämna ett svar

Stäng meny