Pilgrimsleden Spanien – 7 Anledningar Att Göra Denna Fantastiska Vandring

Pilgrimsleden Spanien – 7 Anledningar Att Göra Denna Fantastiska Vandring

Det finns många anledningar till att vandra den legendariska pilgrimsleden i Spanien – El Camino de Santiago. Fler än 200 000 personer genomför vandringen varje år. 

För de allra flesta är det en fantastisk upplevelse som ger dig nya krafter och ett nytt perspektiv på livet. Hur många gånger i vuxenlivet har man chansen att spendera en månad utan att behöva ägna en enda tanke åt räkningar, jobb och andra obligationer? För de allra flesta av oss, inte särskilt ofta.

Om inte denna anledning i sig själv får dig att vilja plocka upp luren, ringa till chefen och säga att du inte kommer på en månad så ger jag dig här 7 anledningar till varför du borde göra denna pilgrimsfärd minst en gång i livet.

1. Tillbaka till det simpla livet

Det är så mycket som kräver vår dyrbara tid och energi i den dagliga tillvaron. När tog du dig senast tiden att sitta ner och verkligen njuta av en måltid, en konversation med en vän eller ett glas vin? När kunde du senast ägna din fulla uppmärksamhet åt dessa nöjen utan att tänka på vad som behöver göras nästa dag?

När du vandrar pilgrimsleden i Spanien, el camino de Santiago, så får du verkligen en smak för det simpla och okomplicerade livet. Det finns inte många måltider som smakar så bra som efter en heldag på vandringsleden. Du kommer nog heller aldrig uppskatta känslan av  en ren säng i slutet av en lång dag på el camino. Pilgrimsleden får dig att verkligen uppskatta de små sakerna i livet.

Pilgrimsleden Spanien, pilgrimsfärd

2. Människorna du träffar

Även om du bestämmer dig för att vandra pilgrimsleden ensam eller inte så kommer du utan tvekan stöta på många intressanta människor från olika länder och kulturer. Du träffar hela tiden nya människor på pilgrimsleden, restauranger och vandrarhem. Detta är människor du förmodligen aldrig skulle ha träffat under normala omständigheter och som du nu har möjligheten att lära känna väldigt bra. En del kan till och med komma att bli vänner för livet. 

Pilgrimsleden spanien

3. Du kommer tillbaka i bättre form

Det är ingen hemlighet att vandring är en av de mest naturliga former av träning som existerar och något som de flesta av oss får allt för lite av. Efter att ha genomfört pilgrimsleden så kommer du utan tvekan komma hem i bättre form än när du började vandringen, både fysiskt och mentalt. Det är fantastiskt vad några mil om dagen kan göra för din fysik och ditt perspektiv på livet. Om du skulle dra nytta av att förlora några kilon så har du ännu en bra anledning till att ge el camino de Santiago en chans. 

pilgrimsleden spanien

4. Fantastisk mat och vin

På pilgrimsleden har du chansen att prova lokala maträtter och vin från de olika regionerna. Den vanligaste vandringen, el camino Frances (den franska vägen) tar dig genom regioner som Baskien, Navarra, La Rioja, Castilla y Leon och Galicien, vilka alla har en egen kulinarisk kultur. 

5. En väldigt prisvärd upplevelse

De flesta kan utan större ansträngning komma undan med att betala 350 kr/dag på pilgrimsleden. Detta inkluderar boende på vandrarhem, alla måltider, vin osv. Om du vandrar 35 dagar så kommer du att spendera totalt 12250:-, vilket inte är dåligt med tanke på vilken fantastisk upplevelse du får för pengarna. 

6. Känslan av bedrift

Det är inte många som kan säga att de har vandrat över 780 km på runt 30 dagar, inte många alls. Pilgrimsleden är en fantastisk upplevelse, verkligen, men det är inte att säga att det är en enkel bedrift. El camino sätter din fysiska och mentala styrka på prov och det är definitivt dagar då du känner för att ge upp, men om du lyckas ta dig hela vägen till slutdestinationen, Santiago de Compostela kan du med gott samvete känna dig som en riktig vinnare.

pilgrimsleden spanien, pilgrimsfärd

7. Omgivningen

Pilgrimsleden i Spanien bjuder på ett växlande landskap. Om din bild av Spanien är Andalusiens stränder eller Kanarieöarnas torra landskap så kommer el camino de Santiago definitivt få dig att tänka om. Även då vandringsleden under vissa delar inte bjuder på så mycket intressant omgivning så kommer du ofta känna dig som om du befinner dig i en sagovärld med Galiciens gröna backar och Pyrenéernas fantastiska omgivning omkring dig.  

pilgrimsleden spanien

Kolla även in följande relevanta artiklar:

 

Lämna ett svar

Stäng meny